یکی از انواع پیانو که مورد استفاده بسیاری از هنرجویان و علاقه مندان به پیانو قرار می گیرد، پیانو سایلنت است. همان طور که می دانید، پیانو ها انواع و اقسام مختلفی دارند و در مدل های مختلفی توسط شرکت های سازنده ساز و آلات موسیقی تولید و به بازار ایران و جهان عرضه می شوند. پیانو ها در دو دسته کلی پیانو های آکوستیک و پیانو های دیجیتال به بازار عرضه می شوند که خود آن ها هر کدام شامل انواع مختلفی هستند. یکی از انواع پیانو های آکوستیک که شهرت زیادی هم دارد، پیانو سایلنت است. برای آشنایی بهتر و بیشتر با پیانو های سایلنت، در ادامه بحث هم همراه سپهر ملودی بمانید تا مطالبی مثل سیستم پیانو سایلنت و آموزش پیانو در منزل برایتان بیان شوند.
پیانو سایلنت چییست؟
این مسئله واضح و مبرهن است که شما برای یادگیری نواختن پیانو و شروع دوره آموزش پیانو در هر شهری که ساکن آن هستید به یک دستگاه پیانو احتیاج دارید. پس خرید و انتخاب پیانو از آن اجهت با اهمیت است که همان گونه که پیش تر هم به آن اشاره شد، خود پیانو ها به دو دسته کلی پیانوهای آکوستیک و پیانو های دیجیتال تقسیم می شوند. این دو نوع پیانو هر کدام ویژگی ها و مزایا معایب خودشان را دارند که شما در هنگام شروع یادگیری نواختن پیانو و خرید پیانو از مراکز معتبر مثل سپهر ملودی حتما باید آن ها را در نظر بگیرید. یکی دیگر از انواع پیانو ها هم که پیش تر به آن اشاره شد، و از پیانو های مکانیکی یا همان آکوستیک است، پیانو سایلنت می باشد.
ایده ساخت پیانو سایلنت توسط شرکت های سازنده ساز و پیانو، بر مبنای كنترل شدت صدا در پیانوهای آكوستیك شكل گرفته است. دلیل ایجاد شدن ایده ساخت پیانو سایلنت با پرجمعیت شدن شهر ها و كوچكتر شدن خانه ها شکل گرفت. انجام تمرینات پیانو در آپارتمان ها و فضاهای كوچك تقریبا غیر ممكن است و یا محدود به ساعتهای خاصی از روز می شود. لذا بسیاری از علاقه مندان نمی توانند از حداكثر زمان ممكن برای تمرینات خود استفاده كنند. از طرفی تمرینات پیانو برای پیانیست لذت بخش است و برای اطرافیان او ممكن است خوشایند نباشد و در نتیجه حتی در یك خانه ویلایی بزرگ هم ممكن است محدودیت های زمانی برای نوازنده وجود داشته باشد. در نتیجه به نظر می رسد پیانوهای سایلنت گزینه بهتر و البته گرانتری برای حرفه ای ها باشد. بزرگترین مزیت سیستم های سایلنت این است كه هر زمان بخواهید می توانید آن را غیر فعال كرده و از صدای طبیعی پیانوی خود لذت ببرید. در واقع پیانیست های حرفه ای تنها زمانی از سیستم سایلنت استفاده می كنند كه امكان استفاده از سیستم طبیعی ساز وجود نداشته باشد.
کسب اطلاعات بیشتر: آموزش نت خوانی پیانو
سیستم سایلنت پیانو
اما سوالی که ممکن است برای شمایی که به دنبال آموزش پیانو در منزل هستید، وجود داشته باشد، این است که پیانو های سایلنت چگونه کار می کنند، و سیستم سایلنت پیانو به چه شکلی است. در پیانو های سایلنت یکسری حسگر ها وجود دارند، این حسگرها به دو صورت تماسی (در پیانوهای سایلنت قدیمی) و غیر تماسی عمل میكنند، حسگرهای تماسی قدیمی عموما موجب تغییر كیفیت تاچ كلاویه ها می شدند. البته در حال حاضر حسگرهای تماسی جدیدتری طراحی شده اند كه به صورت تركیبی عمل میكنند، و با توجه به سبكی شاخك ها تاثیر بسیار ناچیزی در كیفیت تاچ كلاویه ها دارند ولی نهایتا كیفیت آنها با گذشت زمان تغییر میكند و ممكن است بعد از گذشت چند ماه نیاز باشد تا حساسیت سنسورها را مجددا تنظیم نمایید.
اما در مورد این موضوع به شکل دقیق تر باید گفت که وقتی حالت سایلنت بر روی پیانو فعال می شود، میله ای در جلوی چکش ها قرار می گیرد که مانع برخورد چکش به سیم پیانو می گردد، و بدین طریق از تولید صدا جلوگیری می کند. با غیرفعال کردن حالت سایلنت در پیانو، این میله باز دارنده کنار می رود و مجدداً امکان برخورد چکش ها به سیم و تولید صدا فراهم می شود و پیانو به حالت عادی بازمی گردد. در بیشتر سیستمهای سایلنت، نحوه نواختن پیانیست توسط سنسورهایی اندازه گیری می شود که این سنسور ها در زیر کلید ها (کیبورد) نصب شده اند. تولید صدا توسط یک سیستم الکترونیکی و با توجه به حرکت اندازه گیری شده تولید میشود.
کسب اطلاعات بیشتر: بهترین سن برای یادگیری پیانو
آموزش پیانو سایلنت در منزل
مطالبی در طی مقاله پیانو سایلنت مثل سیستم سایلنت پیانو، آموزش پیانو در منزل و پیانو سایلنت بیان شدند تا اطلاعات شما عزیزی که به دنبال یادگیری پیانو هستید، در مورد پیانو ها بالا تر برود. اگر که به دنبال آموزش پیانو در منزل یا کلاس های جمعی هستید، قطعا باید به فکر خرید و تهیه یک دستگاه پیانو باشید. برای انجام این کار به شما پیشنهاد می شود که به سایت سپهر ملودی مراجعه نمایید. استاد سپهر ابراهیمی یکی از مجرب ترین و بهترین اساتید در حوزه آموزش پیانو است و آمادگی دارد که هم در بحث تهیه پیانو و هم در بحث آموزش صفر تا صد پیانو، به شما کمک های شایانی نماید.